Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΘΗΝΑ 21/1/2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣ-ΙΑ)


                                                                                                  ΠΡΟΣ 
                                                                                                ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΙΣ 
                                                                                                  Χ. ΠΟΛΙΤΗΣ 


 Θεωρούμε ότι ως εργαστηριακοί ιατροί από τη στιγμή που εκτελούμε ιατρικές πράξεις στα ιατρεία μας δικαιούμαστε και διεκδικούμε την ελάχιστη αμοιβή των 10 € για τις υπηρεσίας μας που συμπεριλαμβάνουν;
  1. την λήψη  ιστορικού 
  2. την αδρή κλινική εξέταση  
  3. την διατήρηση ηλεκτρονικού αρχείου και την παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις ( νεφροπαθών , καρδιοπαθών , καρκινοπαθών, ζαΚχαροδιαβητικών ) 
  4. την επεξεργασία , την διάγνωση , τη συγκτιτική μελέτη αλλά και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων μας . 
Όπως ο καρδιολόγος γνωματεύει το ΗΚΓ και το υπερηχογράφημα καρδιάς που εκτελεί, ο πνευμονολόγος αξιολογεί και υπογράφει την σπιρομέτρηση που πραγματοποιεί στο ιατρείο του έτσι και ο εργαστηριακός ιατρός ερμηνεύει τα διαγράμματα των μηχανημάτων του, χρησιμοποιεί το μικροσκόπιο του, επεξεργάζεται στον υπολογιστή  του τις απεικονιστικές του εξετάσεις. Εκτός αυτού  ερμηνεύει,  γνωματεύει και  υπογράφει αποτελέσματα αναλαμβάνοντας την ευθύνη  για τις ιατρικές πράξεις του, τον εξοπλισμό του και τα πορίσματα που  δίνει στον ασθενή του. Καμιά εργαστηριακή ή απεικονιστική εξέταση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς την επίβλεψη και αξιολόγησε της από τον ειδικό εργαστηριακό ιατρό.Ο Νομοθετης εχει προβλέψει να υπαρχει και κλινικη εκπαιδευση για την λήψη καποιων εργαστηριακων ειδικοτητων (1 ετος Παθολογια και 6 μηνες Αιματολογια στους Βιοπαθολογους, 1έτος Παθολογία , 3 μηνες Ακτινολογία και 3 μήνες κυλιομενη εκπαιδευση σε Καρδιολογία, Παιδιατρική και Ενδοκρινολογία στους Πυρηνικους Ιατρους). Η κλινικη  εκπαιδευση μαλιστα των Βιοπαθολογων/Πυρηνικών Ιατρων  στην Παθολογια ξεπερνα αυτη των Γενικων Ιατρων..Ως εκ τουτου το ιδιο το κρατος προβλεπει την κλινικη εξεταση, την ληψη ιστορικου και την κλινικη συμβουλευτικη γνωματευση απο τους Εργαστηριακους Ιατρους.Επίσης οι Ακτινοδιαγνώστες κατεχουν αριστα την Παθολογία και την Ανατομια του ανθρωπου και πρέπει να τονιστεί ότι ειναι διαγνώστες και όχι απεικονιστές.Η δε χορηγηση ραδιοφαρμάκων και σκιαγραφικών απο Πυρηνικους Ιατρους καιν Ακτινοδιαγνώστες συνιστά ιατρική πραξη.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε την νομική σας γνωμοδότηση  ώστε να  κατοχυρώσουμε και να διασφαλίσουμε  το δικαίωμά μας να αμοιβόμαστε ιατρική επίσκεψη από τον ασφαλισμενο για τις ιατρικές πράξεις που εκτελούμε στα εργαστήρια μας.  



                                                           Με τιμή

                                            Το ΔΣ του Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.