Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΙΣΑ : Ενωτικά απαντάμε στη διασπαστική προσπάθεια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με την παρούσα δημοσίως καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια διάσπασης της ενότητας του ιατρικού σώματος στις διεκδικήσεις του με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την προάσπιση της υγείας κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Με επιστολή της με θέμα «Προτάσεις και θέσεις για την ΠΦΥ καθώς και τη συμβολή των εργαστηριακών Ιατρών στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, στον γενικό πληθυσμό», η οποία μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή, η MEDISYN επιχειρεί κατά την άποψή μας, με κύριο, προφανή και νόμιμο γνώμονα το επιχειρηματικό της κέρδος, να διασπάσει το ιατρικό σώμα, να αμφισβητήσει ή και να θέσει σε κίνδυνο τις κατακτήσεις του.

Πρωτίστως αναφερόμαστε στο δικαίωμα κάθε ιατρού, συμβεβλημένου ή μη με τον ΕΟΠΥΥ να συνταγογραφεί, ως αυτονόητο προαπαιτούμενο, αναπόσπαστο τμήμα της ίδιας της άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, ένα δικαίωμα που αποκτήσαμε με αγώνες.

Πάγια θέση και αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων των ΙΣ με τον ΕΟΠΥΥ υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, με τη συμμετοχή όλων των ιατρών που το επιθυμούν, στα πλαίσια ενός σωστά χρηματοδοτούμενου ΕΟΠΥΥ με βάση τις ανάγκες του, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.

Επιπλέον και κυρίως επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε δημόσιος διάλογος για θεσμικά θέματα, φρονούμε ότι πρέπει να γίνεται με τα θεσμικά όργανα.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των ιατρών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, και κύριο γνώμονα το συμφέρον των ασθενών δίνει καθημερινό αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.