Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση συνάντησης του ΔΣ του ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ. με τον Υφυπουργό Υγείας Α.Ξανθό

ΑΘΗΝΑ 9/3/2015


            Την Παρασκευή 6/3/2015 το Δ.Σ. του συνδέσμου Συν-Εργασ-Ια σε πλήρη απαρτία συναντήθηκε με τον κ.Ξανθό Υφυπουργό Υγείας.
            Τον ενημερώσαμε πλήρως για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαστηριακούς ιατρούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που βιώνουμε πλέον ολοι. Η άποψή μας ότι η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και η υπερσυνταγογράφηση βασιλεύουν και ευνοούν συγκεκριμένη μερίδα "παρόχων" βρήκε σύμφωνο τον Υπουργό καθώς και ότι στο βαθμό που το πάρτυ απο κάποιους καλά κρατεί πρέπει να παταχθεί. Επίσης τονίστηκε ο κυρίαρχος ρόλος του ιδιώτη εργαστηριακού γιατρού που βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και καλύπτει τις ανάγκες του πολίτη. Ο υφυπουργός έδειξε ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ ειναι κατ΄αρχάς θετική στην εφαρμογή του πλαφόν. Μας διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν άλλοι αιφνιδιασμοί ή επιβολή μέτρων χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενώ μας υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει πλέον αξιοπιστία και συνέπεια. Στόχος του ΥΥΚΑ είναι να ενισχύσει τις δημόσιες δομές αλλά επειδή προφανώς θα υπάρχει κάποιο κενό θα υπάρχει οπωσδήποτε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
            Δυστυχώς λεπτομερές σχέδιο όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ δε φαίνεται να υπάρχει ακόμη, γιαυτό θα επιδιώξουμε συνέχιση της επικοινωνίας μας και με τον κ.Κουρουμπλή ώστε να συμβάλλουμε κατά το δυνατόν στη λήψη αποφάσεων.
            Παραδώσαμε στον υπουργό ένα πλήρη ενημερωτικό φάκελο για τον ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την σημερινή πραγματικότητα και ότι αφορά τον κλάδο μας την κατάσταση στον οικονομικό τομέα, τα φορολογικά, συνδικαλιστικά και αλλά. Τέλος καταθέσαμε στον Υπουργό υπόμνημα για τις θέσεις στο σύνολο των θεμάτων το οποίο μπορείτε να το βρειτε σε ξεχωριστη ανάρτηση στο site μας.



ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.