Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Ι.Σ.Θ. καλεί τα μέλη του-εργαστηριακούς γιατρούς σε συγκέντρωση

Ο Ι.Σ.Θ. καλεί τα μέλη του-εργαστηριακούς γιατρούς σε συγκέντρωση για τα προβλήματα του κλάδου (Clawback-rebate, πλαφόν) τηνΠέμπτη 27/11/2014 στις 9 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Πλατεία Αριστοτέλους 4.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συμπεριφορά του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι στους ιδιώτες ιατρούς του εργαστηριακού κλάδου είναι απαράδεκτη.
Το μέτρο που ψηφίστηκε το 2013 «περί μηχανισμού αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ», το γνωστό claw back είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Ο ΕΟΠΥΥ,  από τη μία πλευρά μας επιβάλλει διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες στο όνομα δήθεν εξασφάλισης ποιότητας, σύμβαση με ελεγκτικές εταιρείες, δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί, και από την άλλη απαιτεί  να εργαζόμαστε ΔΩΡΕΑΝ και να πληρώνουμε το κόστος των εξετάσεων τους 6 από τους 12 μήνες του χρόνου στους ασφαλισμένους του κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας!
Ζητάει πάνω από το 45% το 2013, πάνω από το 60% το 2014!
Αυτό είναι ανήθικο κι εξευτελιστικό!

Μας οδηγούν συστηματικά και μεθοδικά στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.
Η στάση τους δημιουργεί ερωτήματα για τους σκοπούς τους. Ενώ έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση από τον Αύγουστο 2014 για καθορισμό ανώτατου ορίου δαπάνης ανά εργαστήριο, δεν την εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να κρατούν σε προθανάτιο ομηρία τα εργαστήρια.
Καλούμε τον υπουργό Υγείας να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις του και να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαστηριακών ιατρών και οι βαρύγδουπες διαπιστώσεις.


 Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
 Εξαδάκτυλος ΑθανάσιοςΝίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.