Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Mπλόκο στα σχέδια των Γερμανών για τον ΕΟΠΥΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ



http://www.reporter.gr/

Ακύρωση του νόμου που είχε θεσπιστεί πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον οποίο, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα πρέπει να εκλέγεται από Διεθνή διαγωνισμό ετοιμάζεται να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες λένε ότι η τοποθέτηση ξένου τεχνοκράτη σε έναν τόσο νευραλγικό για το θέμα της Υγείας Οργανισμό ήταν απαίτηση της τρόικας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ακολουθήσει. 

Οι πρώτοι κραδασμοί στον χώρο της Υγείας, αναμένονται μετά τις 14 Φεβρουαρίου, με πρώτο και καλύτερο την ακύρωση του προαναφερθέντος νόμου, καθώς όπως λέγεται βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι να διορίσει ανθρώπους δικής της εμπιστοσύνης. 

Σε δεύτερο επίπεδο, αλλά άμεσο σε σχέση με το προηγούμενο βήμα, είναι ότι θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των διοικητών σε Οργανισμούς, εν συνεχεία στα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας της Αττικής και τέλος θα αφήσει τα νοσοκομεία. 

Το κλίμα των αλλαγών ήδη αχνοφαίνεται καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του -και χωρίς καμία υπογραφή- ανέστειλε την «Πρόσκληση Ενδιαφέροντος» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και αφορούσε την εκκαθάριση έτους 2014. 

Συνομιλώντας με εκπρόσωπο ιδιωτικής κλινικής μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω τονίζοντας ότι η ανακοίνωση αυτή μπλοκάρει επί της ουσίας τις ελεγκτικές εταιρείες που έβαλαν στο μικροσκόπιο τους το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών για το 2013. 

Εργο το οποίο αν και ολοκληρώθηκε για τη συγκεκριμένη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει σημαντικά θέματα να επιλύσει όπως τι θα γίνει με τις ενστάσεις που έχουν γίνει από τους μετόχους των ιδιωτικών κλινικών. 

Συγκεκριμένα οι ελεγκτικές εταιρείες, όπως λέγεται, έχουν καταθέσει 100 πορίσματα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ και οι ενστάσεις που έχουν γίνει ξεπερνούν τις 80.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.