Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΙΣΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση των οφειλομένων ποσών στους παρόχους υγείας



Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 13:51

Tην επίσπευση των διαδικασιών ελέγχου και οριστικής εκκαθάρισης των οφειλομένων ποσών στους συμβεβλημένους παρόχους υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε συνέχεια των επαφών μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με αφορμή το δελτίο τύπου του φορέα , με ημερομηνία 25/02/2015 , θέλουμε να τονίσουμε ότι μπορεί από την υπηρεσία σας να θεωρείται ορθή η εγγραφή όλων των ποσών που είτε εισπράχθηκαν είτε συμψηφίστηκαν έναντι οφειλών rebate και clawback ετών 2013 και 2014 ,πλην όμως για να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σωστή απεικόνιση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οικονομικού έτους 2015 πρέπει να εκδοθούν άμεσα και ορθά τα σημειώματα του clawback και για τα δυο εξάμηνα του 2014.
Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα μπορέσει να εφαρμοστεί η ΠΟΛ1191/12-08-2014 και να δηλωθούν τα ανείσπρακτα ποσά που έχουν παρακρατηθεί για τον συμψηφισμό , και τα οποία εμφανίζονται στις βεβαιώσεις που έχετε εκδώσει. Σε αντίθετη περίπτωση τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα φορολογηθούν για ποσά που δεν έχουν εισπράξει , χωρίς να μπορούν να εκπέσουν τα αντίστοιχα ποσά του clawback και rebate όπως προβλέπει η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο θα γίνει ορατό αφου εγκριθεί.